Voor wie

Voor wie

Gebeurtenissen van verlies van je gezondheid, je werk, zelfregie / zelfwaardering, een partner, een kind, een ouder, een vriend / vriendin of een scheiding, hebben veel invloed op je evenwicht en maken dat je jezelf (of anderen) kwijt raakt.

Zijn er recent of in het verleden trauma’s of verliezen als deze, die je ontwikkeling of functioneren in werk / privé / ouderschap of andere rollen beperken, dan kun je bij mij voor een of meerdere sessies terecht.

Ik geef hieronder voorbeelden van onderwerpen waarover sessies hebben plaatsgevonden.
Twijfel je of je met jouw vraag bij mij terecht kunt, mail me dan zodat we hierover telefonisch kunnen overleggen.

info@stefanievanson.nl

Uit de praktijk

Situaties / hulpvragen uit de praktijk

– Mijn moeder is ziek, ik maak me veel zorgen, wat wordt er van mij verwacht, ik kan niet alleen maar voor haar zorgen, ik heb ook nog een gezin en kinderen, hoe doe ik het voor beide goed?

– Ik heb mijn vader verloren, hij hielp mij zo goed en begreep mij zonder woorden, nu moet ik zonder hem, ik voel me zo alleen soms, niemand begrijpt mijn verdriet, daar wordt ik soms heel boos om.

– Toen ik klein was, was mijn moeder ziek, er ging veel aandacht naar haar, ik ontwikkelde daardoor angsten waarvoor ik begeleiding heb gehad, nu mijn ouders oud zijn zoek ik naar een manier waarop ik op anders voor mijn kinderen kan zorgen en voor mezelf, soms doe ik zo mijn best maar twijfel ik zo, geef ik ze wel genoeg aandacht of doe ik het net als bij ons vroeger.

– Mijn ouders hadden een bedrijf waardoor ze veel daarmee bezig waren, ze hebben niet gezien hoe het met mij was, alles was goed, maar ik heb geen aansporing gekregen, ze stelden geen eisen en gaven geen steun. Nu heb ik vaak het gevoel dat ik er niet mag zijn, ik ben bang om voor mezelf op te komen, weet niet wat bij me past en het lukt me ook niet mezelf aan te sporen ik loop vast in mijn werkende loopbaan.

– Mijn kind heeft een diagnose, dat vraagt extra zorg om dit kind, dit gaat ten koste van mijn andere kinderen, soms vind ik het moeilijk dit te accepteren, niet zeuren en doorgaan helpt me niet meer. Hoe nu verder?

– Ik ben in mijn werk zo onzeker ineens, alles loopt niet lekker en kost zo veel energie dat ik thuis niet meer kan, waar wordt ik toch zo moe van?

– Mijn relatie loopt ineens niet lekker, ik voel me niet gehoord en gezien. Waardoor kan het me zo raken dat mijn partner me niet begrijpt. Wat verwacht ik van hem? Waardoor lijkt de emmer ineens over te lopen?

 

 

‘Dit boven alles;

wees trouw

aan jezelf’

William Shakespear