Stefanie van Son

Ik ben Stefanie van Son, psychosociaal therapeut, coach en trainer.
In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur en op het water te vinden. Daar geniet ik van de zon samen met mijn man en kinderen.

Sinds mijn HBO studie Loopbaanbegeleiding heb ik onder andere gewerkt als trainer, re-integratieconsulent en consulent voortijdig schoolverlaten. Ik begeleid al jaren mensen met vragen op het gebied van:
– energie balans
– verlies van naasten
– verlies van gezondheid
– verlies van toekomstperspectief
– burn-out
– scheiding of ziekte
– werk / privé balans
– re-integratie
– ouderschap & opvoeding
– school en beroepskeuze

Door de jaren heen is me steeds meer opgevallen dat dieperliggende patronen oorzaak zijn van onbalans in het dagelijks leven. Hierdoor kunnen we soms geen heldere keuzes maken en echt veranderen.

Ik heb de opleiding Verlies en Trauma Integratie bij het Centrum Marieke de Bruijn aangepakt om mij verder te verdiepen en als zelfstandig psychosociaal therapeut aan de slag te gaan.

Ik maak gebruik van supervisie en intervisie en ik zorg ervoor dat ik me blijf verdiepen in literatuur en me bijschool.

In mijn werk als therapeut kan ik echt verandering tot stand brengen, door het onderzoek wat we in een sessie doen en de ervaringen die we in een sessie opdoen.

Door af te stemmen op lichaam, gevoel, verstand en intuïtie, kan ik mijn kracht en kwaliteiten goed tot zijn recht laten komen.

Ik help je graag op een geduldige en liefdevolle manier dichter bij jezelf te komen en je evenwicht te herstellen.

Ik investeer in jou omdat ik geloof dat je zelf de antwoorden in je draagt, en ik je weer het goede pad kan wijzen, stapje voor stapje, zodat je energie steeds meer gaat stromen.

Door wie ben ik geïnspireerd

Ik ben geïnspireerd door E. Kubler Ross, Marieke de Bruijn en Natasha Corporaal

Elisabeth Kubler Ross maakte indruk op mij, vooral hoe zij werkte voor haar missie waarvan ze haar levensopdracht maakte. Ze luisterde naar een sterk weten in zichzelf en toonde aan dat het luisteren en kijken naar een ander van onschatbare waarde kan zijn voor de genezing van de psychische gesteldheid van de mens!

Door Marieke de Bruijn en de opleiding die ik bij haar volgde kwam voor mij veel bij elkaar en werd veel verbonden. Marieke vertrouwde op de wijsheid die ieder mens met zich meedraagt over zichzelf. Zij leerde mij te luisteren en te vertrouwen op deze wijsheid van mezelf en de ander.

Natasha Corporaal inspireerde mij in het ontwikkelen van mijn lichaamsbewustzijn en adem, om zo beter naar mezelf te luisteren, en het tempo van mijn lichaam te volgen. Zij bracht mij de inzichten over die zij kreeg via Swami Rama / Swami Veda.

Boeken

Intensief leven en sterven
– E Kubler-Ross
Leren leven met verliezen
Marieke de Bruijn
Troost, vragen, geven en ontvangen
Riekje Boswijk Hummer
De kracht van focussen, Luisteren naar je lijf kan je leven veranderen : een praktische gids
Ann Weiser Cornell
Aandachtgerichte cognitieve therapie bij depressie
Z.V Segal, J.M.G. Williams, J.D. Teasdale
Over de werking van Yoga
Geshe M. Roach, C. Mc Nally

Sites

Centrum Marieke de Bruijn,
http://www.mariekedebruijn.com/index.html

Informatie over Swami Rama / Swami Veda http://www.himalayanyogatradition.com/swamirama.html

Film

Down to Earth
In the Womb